Dnevni boravak je mjesto gdje provodimo većinu vremena kod kuće, stoga je važno osigurati adekvatno osvjetljenje koje će stvoriti ugodnu atmosferu za opuštanje i druženje s obitelji i prijateljima. Ovdje su neki savjeti za osvjetljenje dnevnog boravka:

Glavna svjetiljka: Glavna svjetiljka u dnevnom boravku trebala bi biti dovoljno svijetla da osvjetljava prostoriju, ali istovremeno i stvoriti ugodnu atmosferu. Visoko kvalitetne LED žarulje koje se mogu zatamniti su idealan izbor jer omogućuju podešavanje svjetlosti prema željenoj atmosferi.

Podne svjetiljke: Podne svjetiljke su idealne za stvaranje toplije atmosfere u dnevnom boravku, osobito ako koristite žarulje s toplijom bojom svjetla (niska vrijednost kelvina). Odaberite podne svjetiljke s niskim reflektirajućim zaslonima koji će usmjeriti svjetlo prema stropu i stvoriti ugodniju atmosferu.

Ugradbene svjetiljke: Ugradbene svjetiljke su sjajan izbor za stvaranje ravnomjernog osvjetljenja u dnevnom boravku. Mogu se instalirati u stropu ili zidu, a mogu se koristiti i za stvaranje osvjetljenja iza TV-a ili na drugim zidovima kako bi se stvorila atmosfera. Mogu se koristiti i za naglašavanje umjetnina ili dekorativnih predmeta u prostoriji.

Stolne svjetiljke: Stolne svjetiljke su savršene za stvaranje fokusa u dnevnom boravku. Mogu se koristiti za osvjetljavanje kutka za čitanje, prostora za rad, ili kao ukrasni element na stolu ili na policama.

Dimmer: Upotreba dimmera za glavnu svjetiljku u dnevnom boravku je idealan način za podešavanje svjetlosti u skladu sa željenom atmosferom. Mogu se jednostavno instalirati i omogućuju vam prilagodbu svjetlosti prema svojim potrebama.

Pravilno osvjetljenje dnevnog boravka može učiniti vaš dom ugodnijim, ugodnijim i funkcionalnijim. Uz gore navedene savjete, uvijek se posavjetujte sa stručnjakom za rasvjetu kako biste osigurali najbolje rješenje za vaš dnevni boravak.

Product added to wishlist
Proizvod dodan za usporedbu.