Raznovrsnost žarulja za svaku potrebu

Žarulje igraju ključnu ulogu u stvaranju savršene atmosfere u vašem domu. Na rasvjeta.net nudimo širok izbor žarulja različitih oblika, veličina i tehnologija kako bismo zadovoljili sve vaše potrebe u pogledu rasvjete. Neke od najpopularnijih vrsta žarulja uključuju:

Klasične žarulje s žarnom niti: Njihov topli sjaj i prepoznatljiv dizajn čine ih izvrsnim izborom za vintage ili retro dekor.

Kompaktne fluorescentne žarulje (CFL): Energetski učinkovite i dugotrajne, CFL žarulje su odličan izbor za osnovno osvjetljenje.

LED žarulje: LED tehnologija nudi iznimnu energetsku učinkovitost i dugotrajnost, te dolaze u širokom rasponu boja i oblika.

Halogene žarulje: Snažne i jasne, halogene žarulje idealne su za akcentno osvjetljenje i naglašavanje određenih područja.

Pametne žarulje: Ove žarulje omogućuju vam kontrolu rasvjete putem pametnog telefona ili glasovnog asistenta, nudeći brojne mogućnosti prilagodbe.

Podnaslov 2: Baze za žarulje – pronađite savršenu kombinaciju

Prilikom odabira rasvjete, važno je uzeti u obzir i baze za žarulje koje će odgovarati vašim svjetiljkama. Na rasvjeta.net nudimo različite vrste baza za žarulje:

Edison (E27, E14): Ovo su najčešće korištene baze za žarulje u kućanstvima. Dostupne su u različitim veličinama, a E27 se često koristi za veće žarulje, dok je E14 za manje žarulje.

Gu10: Ova baza se često koristi za reflektore i akcentno osvjetljenje.

G4, G9: Ove niskonaponske baze obično se koriste u halogenim žaruljama i određenim LED žaruljama.

B22, B15: Ove baze s bajonetnim priključkom česte su u određenim regijama i mogu se naći u različitim vrstama svjetiljki.

Boja svjetla se obično mjeri u kelvinima (K) i odnosi se na toplinu svjetla koje emitira žarulja ili drugi izvor svjetla. Općenito, što je niža vrijednost kelvina, toplija je boja svjetla, dok što je veća vrijednost kelvina, hladnija je boja svjetla.

Svjetlo s toplijom bojom (niska vrijednost kelvina) obično ima narančaste ili žute tonove, što ga čini idealnim za stvaranje ugodne i opuštajuće atmosfere u domu. Ova vrsta svjetla često se koristi u spavaćim sobama, dnevnim boravcima i drugim prostorijama u kojima želimo stvoriti ugodnu i intimnu atmosferu.

S druge strane, svjetlo s hladnijom bojom (visoka vrijednost kelvina) ima plavkaste tonove i koristi se za stvaranje svjetlijeg i energičnijeg raspoloženja. Ova vrsta svjetla obično se koristi u prostorijama kao što su kuhinje, uredi i radne sobe, gdje se traži više koncentracije i produktivnosti.

Najčešće korištene vrijednosti kelvina su 2700K, 4000K i 6500K. 2700K je vrlo topla boja svjetla i obično se koristi u stambenim prostorima, dok se 4000K koristi u prostorima u kojima treba više koncentracije i produktivnosti. 6500K je hladna boja svjetla i najčešće se koristi u industrijskim postrojenjima ili u javnim prostorima poput parkirališta i ulica.

Važno je napomenuti da se boja svjetla može razlikovati ovisno o vrsti žarulje ili drugom izvoru svjetla. Zato je važno provjeriti oznaku kelvina pri kupnji kako biste dobili željenu boju svjetla za vašu namjenu.

Product added to wishlist
Proizvod dodan za usporedbu.